Ga naar de inhoud

Leeswijzer

Pierke Hulshof
Vormgever
Kunstenaar
Docent

Liefde voor hout. Echt hout.
Het leven en de historie die er in elke plank volhout zit, zorgt ervoor dat ik vaak geraakt word.

Momenteel doe ik onderzoek naar etisch design met als onderzoeksvraag: “In hoeverre kan de identiteit van een grondstof bijdragen aan een duurzamere omgang van datzelfde materiaal?”

Als vormgever met een specialisme op interieur merk ik al een aantal jaren dat vormgevers weliswaar druk bezig zijn met recycling en cradle to cradle, maar dat aan het doel van ‘duurzamer omgaan met ons milieu’ vaak voorbij gegaan wordt. We proberen wel de gevolgen van onze overconsumptie aan te pakken maar de oorzaak laten we links liggen.

Er is een frustratie bij me ontstaan na het zien van hoe sommige vormgevers en opdrachtgevers omgaan met de overconsumptie van hout, mijn liefde. Deze frustratie is mijn drijfveer voor dit onderzoek.

Op de deze website verzamel en categoriseer ik mijn bevindingen en interesses. Ik probeer de informatie die ik tegen kom in mijn zoektocht te filteren en koppelen. Dit doe ik door er tags en categorieën aan te hangen, zo kun je als lezer makkelijker de verbanden zien en volgen die ik zie.
Als lezer kun je ook reageren op dat wat ik schrijf, ben je het ergens niet mee eens of juist wel, heb je tips, laat het mij dan weten.
Het blog zal met enige regelmaat aangevuld en aangepast worden. Met als doel steeds concreter te krijgen waar ik mogelijkheden zie om de probleemstelling aan te kunnen passen.