Naar de inhoud springen

Leeswijzer

De zeven katernen je hier ziet vormen samen de publicatie genaamd ‘de Tafel van Zeven’. Deze publicatie is onderdeel van het gelijknamige project ‘de Tafel van Zeven’, waarover je voornamelijk in de katernen ‘de boom is een levend wezen’ en ‘de geliefden’ meer leest. Het project is ontstaan uit een fascinatie voor hout, de boom en een liefde voor ethisch handelen. Waar die fascinatie vandaan komt en wat dat voor mij betekent lees je onder andere in het katern ‘er was eens’. In dat katern lees je ook over het ontstaan van de onderzoeksvraag behorend bij dit project.

Hoe kan de identiteit van een boom bijdragen aan een bewustere omgang met hout?

Over de achtergrond van de boom en het bos lees je meer in ‘een tas met boeken’. Daar schrijf ik over de communicatie tussen bomen, en hoe bomen elkaar helpen. Een belangrijke conclusie in dat katern is dat bomen sociaal zijn. Dat sociale aspect is van zeer groot belang in mijn onderzoek en daarover lees je meer in het katern ‘het empathisch vermogen’. 

Het antwoord op mijn onderzoeksvraag en mijn visie op het gebruik van hout en de daarbij behorende boom lees je in ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Daarin lees je ook meer over een iteratie die ik deed om dat antwoord te vinden. Andere iteraties worden verder uitgelicht in ‘het empathisch vermogen’ en ‘de boom is een levend wezen’. In het katern ‘de boomknuffelaar’ beschrijf ik hoe ikzelf verder wil gaan met de uitkomsten van dit onderzoek en welke stappen ik daarin nemen wil. 

De katernen zijn te lezen in willekeurige volgorde, in de katernen wordt er verwezen naar andere katernen, volg daarin je eigen weg.